Verharen en wat nu

Is uw huisdier ook zo aan het verharen? 


Het verharen op zich is een natuurlijk proces die meestal twee ‘ruitijden’ kent waarbij er veel meer haren verloren worden – in het voorjaar wordt de wintervacht vervangen door de zomervacht, en in de herfst wordt de zomervacht vervangen door de wintervacht. Doordat de meeste honden en katten binnen wonen en de temperatuur wat gelijkmatiger blijft zien we dat de rui het hele jaar door plaatsvindt, met pieken in het voorjaar en de herfst. Sommige dieren ruien van natuur meer dan anderen.

Let op: een normale verharingsproces leidt niet tot extreem veel jeuk, kale plekken, rood of geïrriteerd huid of het algemeen ziek worden van een dier. In deze gevallen kun je het beste een dierenarts raadplegen!

Wat kun je doen om het verharen te verminderen?

 

·       Een goede vachtverzorging is belangrijk. Goed borstelen met een geschikte kam kan helpen.

·       Sommige dieren met een meer gevoelige huid die geneigd zijn om meer te krabben en dus meer haren te verliezen, kunnen baat bij een shampoo hebben die de huid barrière versterkt.

·       Een goede voeding draagt bij een goede kwaliteit van huid en haren.  Een vacht en huid die wat dof en droog oogt waarbij er makkelijk meer haren uitvallen kan bijvoorbeeld goed gebruik maken van supplementen zoals Viacutan ® die omega 3- en 6 vetzuren bevat.

Al deze producten zijn verkrijgbaar bij onze kliniek. Voor meer informatie vraag aan één van onze medewerkers, of maak een afspraak voor een vacht- en huidconsult bij één van onze paraveterinairs die uitgebreid uw dier na kan kijken en een passend advies kan geven!

Impressum | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap
Copyright Dierenartsenpraktijk Drie Weikes. Op behandelingsovereenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008 . DAP Drie Weikes is bij de KvK ingeschreven onder nummer 20164578.