Zijn er nog vlooien en teken ?Nu dat de dagen korter worden en de temperatuur daalt is het verleidelijk om uw hond of kat niet meer te behandelen tegen vlooien en teken. Maar is dat wel terecht?

Normaal gesproken begint het aantal actieve teken in maart te stijgen. Tussen april en september wordt het grootste aantal nimfen (onvolwassen teken) gezien. Hoewel de zomer echt het hoogseizoen is voor de teken zijn ze zeker nog in de herfst actief, en afhankelijk van hoe streng de winter is, nog langer. Zelfs in de wintermaanden komen er ook meldingen van tekenbeten! Dus het is toch belangrijk om uw dier goed te beschermen tegen teken zelfs als de zomer voorbij is. Zo kunt u voorkomen dat uw dier in contact komt met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. 1 op de 5 teken is hiermee besmet!

Controleer de vacht van uw hond elke keer na een wandeling goed, en de vacht van uw kat als die een dag buiten is geweest.  Neem contact op met ons als u een teek gevonden heeft.

Vlooien zien we evengoed in de wintermaanden.  De verwarming staat lekker aan en het is dan binnenhuis heerlijk warm… daar genieten de vlooien ook van! Regelmatig zien we op de praktijk honden en katten met als klacht jeuk waarbij we vlooien vinden. Vaak zijn vlooien niet meteen zichtbaar omdat ze lichtschuw zijn en liever de vacht van uw dier induiken, maar vlooienpoepjes (kleine zwarte stipjes) zijn wel te vinden.

Het is dus heel belangrijk om maandelijks uw hond of kat te beschermen tegen deze vervelende parasieten, ook tijdens de herfst en winter, met een betrouwbare product.

 

 

 

 

Impressum | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap
Copyright Dierenartsenpraktijk Drie Weikes. Op behandelingsovereenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008 . DAP Drie Weikes is bij de KvK ingeschreven onder nummer 20164578.